Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Kimdir?


Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Kimdir?

Çocuk ve ergen psikiyatristleri zihinsel hastalıkları ve duygusal sıkıntıları önleme, teşhis etme ve tedavi etme konusunda özel eğitim ve becerilere sahip tıp doktorlarıdır. Çoğu çocuk ve ergen zaman zaman duyguları, düşünceleri, davranışları ve öğrenme süreçleri ile ilgili sorunlar yaşar. Bu normal bir durumdur. Birçok çocuk ve aile bu durumları herhangi bir zorluk yaşamadan yönetir. Ancak normalden daha fazla sorun yaşanıyorsa çocuk ve ergen psikiyatristi bu sorunları çözmekte size yardımcı olur.

Çocuğunuzun yaşadığı sorun o yaştaki bir çocuğun günlük rutin hayatındaki görev ve etkinlikleri gerçekleştirmesini büyük ölçüde engelliyorsa veya kesintiye uğratıyorsa, sorunlar ısrarcı bir şekilde birkaç hafta sürüyorsa, iştah ve uyku düzenini bozuyorsa, her zamankinden daha güçlü duygusal tepkiler vermesine neden oluyor, sosyal ilişkilerinde güçlüklere yol açıyor ve toplumsal kural ve sınırları aşıyorsa en kısa zamanda yardım almalısınız

Çocuk ve ergen psikiyatristleri kişiye göre düzenlenmiş tedavi planını belirler. Bu tedavi yaklaşımları ilaç tedavileri, psikoterapiler, çocuğun ve ailenin psikoeğitimi, danışmanlık olabilir. Uygulamalar sonucunda çocuğunuzun sorunlar karşısında baş etme becerilerinin artmasına, kendisini daha iyi hissetmesine ve iyileşme sürecine yardımcı olur.